CV ketel propaan

foto CV ketel propaanIn Nederland zijn diverse CV Ketel fabrikanten voor een CV Ketel op Propaan. Standaard leveren zij HR ketels en VR ketels voor aardgas. Logisch, aangezien meer dan 95% van de Nederlandse huishoudens aangesloten is op aardgas.

Voor huishoudens aangesloten op propaangas leveren cv ketel fabrikanten ook HR ketels en VR ketels geschikt voor propaan. Soms standaard af fabriek voor propaan, soms bouwt de CV ketel fabrikant of de CV installateur de CV ketel om met een ombouwset om de CV ketel geschikt te maken voor propaangas.

Ombouwset Propaan

Het bijkomende voordeel van een ombouwset om de CV ketel geschikt te maken voor propaan is dat wanneer u later toch overgaat op aardgas u niet een nieuwe CV ketel hoeft aan te schaffen, maar de CV ketel weer kan worden omgebouwd voor aardgas. Tijdens de ombouw wordt de CV ketel zowel aangepast in de hardware en ook de software.

Prijs aanschaf CV Ketel op Propaangas

De prijs van een HR Ketel of VR Ketel op propaan is gelijk aan die van een HR ketel of VR ketel voor aardgas. U betaalt alleen iets extra voor de ombouwset en het laten ombouwen voor propaangas van de CV ketel.

Deze kosten zijn over het algemeen beperkt. Voor de aanschaf van een HR Ketel inclusief installatie moet u rekenen op circa € 1.800 - € 2.200 voor een gemiddelde HR ketel. Voor het ombouwen naar propaangas komt daar dan gemiddeld nog circa € 150 - € 200 bij.

Levensduur CV Ketel op Propaangas

De levensduur van een CV ketel voor propaangas is gelijk aan de aardgasmodellen. Over het algemeen is de levensduur van een cv ketel tussen de 12 en 15 jaar. Ook alle adviezen en voorschriften voor het onderhoud voor hr ketels / vr ketels op propaan zijn gelijk aan die van CV ketels op aardgas. Ook de garantievoorwaarden blijven in principe gelijk.

CV Ketel op Propaangas ook met zonneboiler en zonnepanelen?

Ook kunt u een CV ketel geschikt voor propaan, net als de aardgasmodellen, combineren met boilers, zonneboilers, zonnepanelen, zonnecollectoren, warmtepompen en andere mogelijke accessoires.

De CV ketel fabrikant van uw keuze kan u in detail adviseren over de juiste CV ketel in uw specifieke situatie.

Leveranciers van CV ketel Propaan in Nederland

  • Atag verwarming

  • AWB

  • Bosch

  • Intergas

  • Nefit

  • Remeha

  • Vaillant

 
© Propaan.net - Propaan in Propaantank | CV Ketel Propaan

Scroll naar top