Home > Propaan apparatuur > Propaan Geiser

Propaan Geiser

foto propaan geiserOm het water in je woning te kunnen verwarmen kun je een geiser gebruiken. Er zijn verschillende soorten geisers geschikt voor bijvoorbeeld aardgas of propaan.

Propaan Geisers zijn verkrijgbaar in verschillende maten, uitvoeringen en prijsklassen >>

Voordelen Propaan Geiser

Een geiser valt in de categorie doorstroomtoestellen. Doorstroomtoestellen en dus ook een propaan geiser is in principe voordeliger in aanschaf en gebruik dan de zogenaamde voorraadtoestellen zoals een warmwaterboiler. De propaangas geiser verwarmt alleen het water wanneer de warm waterkraan opengezet. In tegenstelling tot een boiler is een propaan geiser in principe in staat om een onbeperkte hoeveelheid water te verwarmen en daarmee als voordeel dat u niet hoeft te wachten tot er weer voldoende water is opgewarmd, zoals bij een boiler kan voorkomen.

Nadelen Propaan Geiser

Een Propaan geiser kan net als elk ander type geiser per minuut minder warm water leveren dan een voorraadtoestel zoals de boiler. Ook is het met een geiser vaak niet mogelijk om op meerdere plaatsen in huis tegelijk warm water af te tappen. Als u alleen of met zijn tweeën woont, is dat vaak geen probleem, maar als u een gezin heeft, kan dit voor problemen zorgen. Ook is er het nadeel met de geiser ongeacht op aardgas of propaan dat u per minuut een minimale hoeveelheid warm water dient af te tappen, anders zal de geiser afslaan met als gevolg dat het water uit de kraan koud wordt of met een wisselende temperatuur uit de kraan zal stromen.

Ventilatie Propaan Geiser

Bij een (propaan) geiser is het noodzakelijk dat er voldoende ventilatie is in de ruimte waar de geiser hangt.

Actuele overzicht Propaan Geisers bekijken >>

© Propaan.net – Propaan | Propaan Geiser