Propaanleveranciers

In Nederland zijn diverse Propaan Leveranciers die propaan voor grootverbruik leveren, aan bedrijven en particulieren. De Propaan Leveranciers verzorgen niet alleen de levering van het propaangas, maar ook de levering van de propaantank en de installatie van de propaantank samen met de gasleidingen.

Bovendien helpen de betere Propaan Leveranciers u ook met de wettelijke meldingsplicht en de verplichte keuringen aan het leidingwerk van en naar de propaantank. Naast diverse, grote Propaangas Leveranciers die landelijk leveren zijn er zo'n tiental kleinere Propaangas Leveranciers die vaak alleen regionaal propaan en de bijbehorende propaantank leveren.
Propaan Leveranciers Nederland

  • Benegas
  • Emgas
  • Hoes Errogas
  • Marcogas
  • OKgas
  • Primagaz
  • Rijngas
  • Robogas

Propaan Leverancier kiezen

Gaat u voor de eerste keer een propaangas leverancier kiezen of loopt uw huidige contract ten einde, vraag dan altijd bij meerdere leveranciers offertes op en meld ook duidelijk bij de offerte aanvraag aan de propaan leverancier dat u bij meer bedrijven offertes opvraagt. Dit zorgt meestal voor een scherpere offerte.

Kijk bij het vergelijken van de diverse offertes goed of de propaan prijs inclusief of exclusief accijnzen en energiebelasting en btw is. Daarin zitten nog wel eens verschillen tussen de offertes.

Huur Propaantank

Verder moet u in de offertes ook goed kijken naar de huurpijs die wordt gerekend voor de propaantank en de kosten van de aan te leggen gasleidingen (installatie). U kunt niet alleen onderhandelen over de prijs van het propaangas. U kunt in principe ook onderhandelen over de huurprijs van de propaantank en de kosten van de aan te leggen gasleidingen (de installatie).

Prijzen propaan vergelijken

Bent u al klant bij een propaan leverancier, dan is het raadzaam ter vergelijking 1x per jaar offertes op te vragen bij andere propaan leveranciers. Sommige propaan leveranciers hebben er een handje van zeer lage prijzen te bieden om een klant binnen te halen, maar daarna de propaan prijzen gaandeweg te verhogen zodat u binnen 1-2 jaar in verhouding veel meer betaalt voor een liter propaan.

Contract voor onbepaalde tijd NIET toegestaan

Veel Propaan Leveranciers bieden in hun offertes een contract aan voor bijvoorbeeld 1 jaar, 3 jaar of 5 jaar met stilzwijgende verlenging. Volgens de wetgeving is een contract met stilzwijgende verlenging een contract voor onbepaalde tijd en die zijn niet rechtsgeldig.

Propaan leveranciers mogen alleen contracten aan consumenten aanbieden met een looptijd van maximaal 10 jaar. Mocht er ooit een periode komen dat u van uw huidige propaan leverancier wilt overstappen naar een andere leverancier, dan zal uw huidige gasleverancier waarschijnlijk antwoorden dat dit contractueel niet kan omdat het contract weer stilzwijgend verlengd is met een jaar, als u niet tijdig heeft opgezegd. Dat is dus niet correct volgens de Europese Wetgeving.

Wij adviseren alleen contracten af te sluiten met een looptijd van maximaal 5 jaar (maar bij voorkeur korter. En dus zonder de stilzwijgende verlenging!)

Niet alleen Propaan Prijs van belang

Let u bij de offertes niet alleen op de prijs van het propaangas. Als de propaan installatie nog aangelegd moet worden, kijken dan ook vooral naar de materialen die worden gebruikt. Eventuele mindere kwaliteit materialen voor het leidingwerk, maken het mogelijk betere propaan prijzen te bieden, maar aangezien u eigenaar wordt van het leidingwerk, betaalt u daar vroeg of laat de rekening voor. Verder is natuurlijk het vertrouwen dat u heeft in een bepaalde propaangas leverancier erg belangrijk.

Kies de propaan leverancier waar u een goed en vertrouwd gevoel bij heeft. Dat is belangrijker dan een paar cent korting op een liter propaan.

© Propaan.net - Propaan in Propaantanks | Propaan leveranciers

Scroll naar top