Propaanprijzen

Propaanprijs

De prijs voor propaan kan per dag variëren en hangen mede af van de prijzen op de wereldmarkt. Er is een verband met de olieprijzen, toch kan een verandering in de prijzen op de oliemarkt niet één op één worden doorgetrokken naar de prijzen op propaangas markt.

Ook zijn prijsfluctuaties in de aardgasmarkt niet per definitie gelijk aan de prijsschommelingen in de propaan markt.
Vastzetten Propaan Prijs

Anders dan bij de aardgas leveranciers worden de prijzen voor propaan niet vastgezet voor een half jaar door de propaangas leveranciers. Wel bieden sommige propaangas leveranciers de mogelijkheid de om de propaan prijs voor een bepaalde periode vast te zetten. U heeft dan zekerheid dat u de overeengekomen contractperiode altijd dezelfde propaan prijs per liter betaalt.

Wel loopt u het risico dat u bij prijsverlagingen te veel betaalt. Daarentegen kunt u bij prijsverhogingen in propaan op termijn voordeliger uit zijn.

Energiebelasting en Propaan Prijzen

Bovenop de propaan prijs wordt door de propaan leverancier de wettelijk verplichte energieheffing geheven. De propaan leverancier dient deze weer af te dragen aan de belastingdienst.

Sommige propaangas leveranciers vermelden hun propaangas prijzen inclusief de energiebelasting, andere propaan leveranciers vermelden hun prijzen exclusief deze energiebelasting.

Vraag uw propaangas leverancier van uw keuze of de opgegeven prijs exclusief of inclusief deze energiebelasting is als u prijzen wilt vergelijken met andere propaan leveranciers en om onaangename verrassingen achteraf te voorkomen.

Propaan Prijzen vergelijken

Bent u al klant bij een propaan leverancier, dan is het raadzaam om 1x per jaar offertes op te vragen bij andere propaan leveranciers om de propaan prijzen te vergelijken. Sommige propaangas leveranciers hebben er een handje van zeer lage prijzen te bieden om een klant binnen te halen, maar daarna de prijzen gaandeweg te verhogen zodat u binnen 1-2 jaar in verhouding veel meer betaalt voor een liter propaan.

Regelmatig uw literprijs vergelijken bij de andere leveranciers of met de buren met een propaantank, kan dan ook zeker geen kwaad.

Literprijs Propaan

Verder hangt de literprijs van het propaan bij veel propaangas leveranciers samen met de grootte van de propaantank. De transportkosten zijn per liter natuurlijk lager wanneer u een 1600 liter tank heeft, dan wanneer u een 500 liter propaantank of een 1.000 liter tank heeft.

Voor de Belgische bezoekers van onze website: hier vindt u de wettelijke maximum propaan prijs in Belgie >>

+++
© Propaan.net - Propaan in Propaantanks | Propaan Prijs

Scroll naar top